Civili, civili…dar toţi la fel

Cine e dle. societatea asta civilă? Eu sunt în ea? Dumneavoastră sunteţi? Ar trebui să fim fiecare dintrei noi, aşa-i? Dar pentru că nu putem fi toţi 19 milioane de suflete la negocieri la Cotroceni sau la Palatul Victoria când are ţara nevoie de noi, eu zic să facem alegeri paralele cu cele generale.

Da!

La fiecare patru ani, să ne alegem reprezentanţii. Dar… staţi…..deja facem asta….Nu e bine…Propun ca cei care nu vor să voteze politicieni la scrutinul parlamentar, să voteze tehnocraţi la alegerile societăţii civile….Să fie patru buletine de vot: unul pentru Senat, unul pentru Camera Deputaţilor, apoi un buletin de vot cu lista reprezentanţilor societăţii civile care merg la Cotroceni ori de câte ori cade guvernul politic şi ultimul buletin cu lista membrilor de vază ai societăţii civile care vor merge la Palatul Victoria. Evident, tehnocraţi. 

Listele se vor întocmi de ONG-uri, Fundaţii, Forumuri, şi altele, toate, dar toate, binenţeles, civile, pe baza unor criterii …ăăă….da…pe baza unor criterii!

Şi când se dă strigare: „Societateeee civilăăăăăă!”, pac, îi avem gata. Raşi, tunşi, frezaţi, prezenţi la datorie, în slujba celor care i-au ales, pentru a curăţa mizeria făcută de ceilalţi care erau în slujba celorlalţi care i-au ales. În acest mod eliminăm luptele intestine între aceste organizaţii, cum zic unii invidioşi, care n-au respirat acelaşi aer din sala de la Cotroceni, c-ar fi fost de curând.

Mie mi se pare că ar fi echilibrată situaţia, cu singura condiţie ca reprezentanţii societăţii civile să se îmbrace în civil.

Reclame

Un gând despre „Civili, civili…dar toţi la fel

  1. Pingback: Şase…sistemul! | Goise Muran

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s