Puterea absolută

Premierul Victor Ponta a anunțat în ședinta de marți a Guvernului că va fi aprobat un proiect de Ordonantță de Urgență prin care le dă dreptul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) să închidă temporar sau definitiv cluburile găsite cu nereguli.
Vom adopta OUG prin care acordam puteri direct ISU, nu autorităților locale, să verifice aceste localuri. Să le verifice din punct de vedere al protecției incendiilor și să ia pe loc măsura închiderii acestora pana își rezolvă problema„, a spus Ponta.

Bună sau rea, în funcție de interesele fiecăruia, ordonanța va întări poziția inspectorilor și specialiștilor ISU în relația cu mediul privat, oferindu-le unelte foarte puternice în negocierea ”rezolvării pe cale legală” a ”neregulilor” constatate în timpul controalelor.

De fiecare dată când se-ntâmplă ceva, schimbăm o lege, modificăm o alta, îngroșând stufoșenia legislativă, creând un labirint din care, și dacă vrei și tot nu vei putea să scapi fără să încalci cine știe ce articol sau normă.

De fapt totul se rezumă un singur lucru:
Dacă nu poți să-i convingi, zăpăcește-i!. De restul ne ocupăm noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s